CE minősítés

Minden, az Európai Közösségbe belépő VIPER tisztítóberendezést az SLG Prüf- und Zertifizierungs GmbH tesztel és engedélyez, a CE-minősítséeknek megfelelően.


Minden gépet ellátunk egy cimkével, melyen nemcsak a szériaszám, de a gyártási év, CE-jelölés, a berendezés tömege,  teljesítménye, modelltípusa és az elektromos csatlakozási értékek találhatóak.

Megfelelőségi nyilatkozat értelmezése
A CE-nyilatkozatra mindenkinek szüksége van, aki a berendezést az Európai Közösség bármely tagállamában piacra dobja és az használatba kerül, akár import gépről van szó, akár helyben gyártottról. A nyilatkozatot felelős személynek kell aláírnia, az Európai Közösségbe való belépés pillanatában. Ez a CE-jelölés bizonyítja, hogy a gép megfelel a szabványi követelményeknek, amint azt a nyilatkozatban lefektették, követve a jelzett normákat.

Elsődleges szerepe, hogy az vállalja a jogi felelősséget a berendezés megfelelősségért, akinek ez a kötelessége (és aki Európa területén tartózkodik).

 

Felelősség
Elérhető nyilatkozat híján a CE jelöléssel ellátott berendezések esetében a gyártót vagy forgalmazót szigorúbb büntetés terheli, mintha nyilatkozatot tenne a műszaki követelményeknek való megfelelés nélkül.  Ezért olyan fontos a megfelelőségi nyilatkozat. Nem szükséges azonnal elérhetőnek lennie, de belátható időn belül el kell készíteni.   

Két verzió létezik, amely kölcsönösen megfelel a Harmonizált Szabványoknak (10.1) és használható a műszaki dokumentáció során (10.2). 

A nyilatkozatnak nem kell a vizsgálati jegyzőkönyvek tartalmán alapulnia, de egyéb teszteredmények feltüntethetőek.  Természetesen a tesztelés és a jegyzőkönyvek elkészítése a legmegbízhatóbb útja az információszerzésnek.